Workshop veilig gedrag: Gevareninschatting en risicobewustzijn

In deze workshop ligt de focus op het cruciale aspect van veilig werken: het begrip van gevaren en risico's. Deelnemers worden actief betrokken bij het herkennen en begrijpen van potentieel gevaarlijke situaties door middel van voor hen herkenbare en praktische situaties en voorbeelden.

Banzai!*

Tijdsduur: max. 1 uur
Deelnemers: 5 tot 15 deelnemers in voldoende grote ruimte met beamer
Begeleiders: 1 Samurai begeleider
Sessies: max. 5 sessies per trainer per dag

*kreet van de samurai als hij (zij) een doel haalt (lees:"output")

Wil je graag meer weten?

Of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en we kijken graag met je mee bij een lekkere (virtuele) koffie!

Wat?

"Ik werk hier al 20 jaar - ik ken hier alle gevaren en risico’s!" Maar is dat wel zo…?
Aan de hand van leuke experimenten ervaren deelnemers dat perceptie vaak nog heel anders is dan de realiteit. Vervolgens gaan we aan de slag met bestaande gevaarlijke situaties vanop de werkvloer. Welke gevaren en risico’s detecteren we? En wat kunnen we hier samen aan doen?

Waarom?

Mensen gedragen zich anders op de werkvloer als ze de verschillende gevaren en risico’s op een andere manier inschatten. Door in gesprek te gaan over de heersende percepties van relevante gevaren en risico’s uit de organisaties, leren deelnemers verschillende perspectieven kennen. Het doel: met z’n allen op dezelfde manier kijken naar gevaren en risico’s op onze werkvloer.

Banzai!

Na deze workshop beseffen deelnemers dat het steeds een goede zet is om even stil te staan bij gevaren en risico’s in elke situatie en na te gaan of we deze met z’n allen op dezelfde manier inschatten.

Nieuwsgierig naar meer?
Offerte vragen?

​​​​​​​Wij helpen je graag verder.

Niet gevonden wat u zocht?