Safety Culture Ladder (SCL)

Safety Culture Ladder - Samurai at Work - kennispartner NEN

De Safety Culture Ladder is een norm en beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag) in bedrijven te meten. Samurai at Work is een erkend kennispartner van NEN.

Safety Culture als een norm?
Is veiligheidscultuur dan meetbaar en certificeerbaar?

De Safety Culture Ladder is een norm en beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag) in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De SCL onderkent 5 treden, afgestemd op de cultuurladder van Hudson & Parker. Inhoudelijk bevat deze norm per trede hoe een bedrijf dit aspect beleeft op verschillende bedrijfsaspecten. Zo kan je inschalen op welke trede jouw bedrijf opereert.

De SCL is opgezet om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken, het accent ligt dan ook op gedrag en houding, niet op de procedures. Meer info over de Safety Culture Ladder zelf, kan je hier vinden: https://www.safetycultureladder.com/
Wist je dat je alle documenten zoals de norm zelf, op deze website gratis kan downloaden? https://safetycultureladder.com/documenten/

Binnen Samurai at Work beschouwen wij de Safety Culture Ladder® als instrument voor het werken aan veiligheidscultuur, want wij geloven dat organisaties die inzetten op gedrag in plaats van op managementsystemen het verschil maken. Mensen die ervaren dat procedures, registraties en cijfers ondergeschikt zijn aan wat ze in praktijk echt doen, zijn sneller geneigd om mee te werken aan verbetering. Als mensen daadwerkelijk gaan samenwerken, wordt de wereld echt veiliger.

Wij gaan dan ook hierbij voor maximale interactie met opdrachtgevers, opdrachtnemers, vakorganisaties en certificatie-instellingen. Zo zijn we de katalysator zijn in het samen werken aan veiligheidscultuur, ieder vanuit zijn eigen insteek maar met hetzelfde doel.

Met een enthousiast team van experten, en als kennispartner van NEN (Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut), begeleiden en ondersteunen we de ontwikkeling en implementatie van de Safety Culture Ladder ®. https://safetycultureladder.com/kennispartners/

Onze focus hierbij is begeleiding van bedrijven zowel als het opleiden van alle mogelijke stakeholders, i.e. van auditoren (intern of extern) tot change-managers.

Aanbod Safety Culture Ladder (SCL)

Tweedaagse Auditortraining - Safety Culture Ladder (NEN)
Wil je gekwalificeerd kunnen worden als erkend auditor voor de Safety Culture La...
Bijscholing SCL2.0 - Auditortraining
Ben je al gekwalificeerd als auditor in SCL en wil je ook volgens SCL2.0 audits ...
Introductie tot SCL
Heb je al gehoord van de Safety Culture Ladder maar wil je snel bijgepraat worde...
Opstarten met SCL op trede 2, 3 - Hoe doe je dat?
Wil je meer weten over de SCL en hoe ermee aan de slag te gaan binnen je organis...
Nieuwsgierig naar meer?
Wil je graag meer weten of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en we kijken graag met je mee bij een lekkere (virtuele) koffie!

Niet gevonden wat u zocht?