Onze filosofie

Veiligheidscultuur inzichten waarop onze aanpak is gestoeld

Onze manier om naar veiligheid te kijken vanuit mens en organisatie …..

1.

Onze manier om naar veiligheid te kijken vanuit mens en organisatie

We vinden allemaal veiligheid belangrijk. We vinden allemaal dat we hier meer mee aan de slag moeten? Maar over wat hebben we het eigenlijk? Voor de ene is veiligheid procedures volgen, voor de andere betekent veiligheid veilige machines. We hebben allemaal onze eigen invulling van wat veiligheid zou moeten betekenen.

2.

De perceptie van onze core business en hoe veiligheid zich daartoe verhoudt

Als je aan een van uw medewerkers vraagt: “Wat is jouw job?”, “Wat kom jij hier doen 8 uur per dag?” krijg je vaak een antwoord in de zin van “met de vorkheftruck rijden” of “ laden en lossen van palletten”. Dit is wat zij zien als hun core business. Maar hoe wordt veiligheid onderdeel van hun core business?

3.

Doorvertaling en context creëren

Zorg voor een operationele doorvertaling van een strategisch doel naar een operationeel doel. Van ‘daar moeten we naar toe’ naar ‘hoe doen we dat dan in het hier en nu’

4.

Hoe matuur gaan we om met veiligheid / Doe de juiste dingen op het juiste moment

De maturiteitsladder is ontwikkeld door Parker & Hudson. Deze ladder geeft de veligheidsmaturiteit aan van een organisatie. Met andere woorden hoe een organisatie omgaat met veiligheid.We kijken naar een dwarsdoorsnede van je organisatie en meten hun perceptie van de maturiteit van je organisatie.

Onze aanpak

Via een geïntegreerd veiligheidscultuur programma begeleiden we je organisatie, van management tot medewerkers, zodat veiligheid een deel van je identiteit wordt.

Wij gaan voor partnerships die gebaseerd zijn op onderling aanvoelen en vertrouwen. We gaan samen op pad en vertalen jouw organisatie-ambities naar een strategische veiligheidsvisie met een operationeel, hands-on plan van aanpak.

We zorgen er mee voor jouw organisatie zo is ingericht dat “ik ken het niet”, “ik kan het niet” en “ik wil het niet” verdwijnt. Met een enthousiast team van experten, begeleid door een klanteigen projectmanager, ondersteunen we de ontwikkeling en de implementatie van jouw plan van aanpak.

Dit doen we in 3 fases:

  • Fase 1: Veiligheidscultuur meten
  • Fase 2: Visie op veiligheid bepalen
  • Fase 3: Faciliteren en begeleiden van het doorvertalen en uitvoeren van je plan van aanpak
  • Overkoepelend: Borging en communicatie
Nieuwsgierig naar meer?
Wil je graag meer weten of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en we kijken graag met je mee bij een lekkere (virtuele) koffie!

Niet gevonden wat u zocht?