Stap 3: Implementatie veiligheidsstrategie

Onze manier van doorvertalen binnen de organisatie en context die we al dan niet creëren heeft een grote impact op veiligheid. Leer hoe onze aanpak de communicatie tussen management en werkvloer verbetert, essentieel voor een duurzame veiligheidscultuur.

Organisaties communiceren strategische boodschappen naar de werkvloer. Vooral tussen management en hiërarchische lijn zien we hier vaak een communicatiebreuklijn. We spreken niet dezelfde taal. Om veiligheid op een goede manier te kunnen integreren in de core business van de werknemers is het essentieel om de strategische richtingen door te vertalen naar elke laag binnen de organisatie. Dat we onze strategische doelen zeer concreet en operationeel maken. We vinden veilig werken belangrijk, maar hoe doe ik dat dan? Wat verwacht je van mij? Wat zijn de krijtlijnen van het speelveld? Wat zijn de consequenties?

Afhankelijk van welke rol je inneemt in de organisatie zal ook jouw rol anders zijn om net die context te creëren waarin jouw mensen veilig kunnen werken. Een directielid zal op een andere manier invulling geven aan de veiligheidsvisie dan iemand op de werkvloer. Dit kan gaan van tijd geven aan medewerkers om rondgangen te doen en duidelijk maken tot wat deze moeten leiden ( = strategisch) naar de juiste PBM’s dragen of instructies volgen ( = operationeel).

Ieder zijn rol hierin helder maken alsook de consequenties bij al dan niet de correcte uitvoering hiervan en daar consequent mee omgaan zijn essentiële bouwstenen in het ontwikkelen van een duurzame veiligheidscultuur en bij uitbreiding bedrijfscultuur.

We begeleiden de implementatie op een praktische en hands-on manier;
In functie van de noden en afspraken kan dit gaan om kennisoverdracht,, coaching van leidinggevenden,, begeleiding van steerco’s.
Een Samurai on site staat jullie van in de praktijk bij om te doen wat nodig is.

Nieuwsgierig naar meer?
Wil je graag meer weten of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en we kijken graag met je mee bij een lekkere (virtuele) koffie!

Niet gevonden wat u zocht?