Stap 2: Veiligheidsstrategie

Veiligheidscultuur in het DNA van je organisatie verankeren

Hoe wil je dat jullie veiligheidscultuur eruit ziet binnen x tijd? Hoe ziet de “veiligheids”toekomst er uit voor jullie?

In een traject zet je de noodzakelijke stappen. Niet door alle plannen overboord te gooien en opnieuw te beginnen, maar door met een nieuwe blik naar je huidige veiligheidsstrategie te kijken. Past die (nog) bij jullie? Is deze herkenbaar/ realistisch? En gelooft iedereen erin? We vertrekken van de bestaansreden van de organisatie en integreren veiligheid in de core business.

Welke rol is er weggelegd voor elke werknemer in die toekomst?
Strategie blijft vaak een ver-van-ons-bedshow voor de mensen op de werkvloer. Iets dat zich boven hun hoofden afspeelt en weinig effect heeft op hun dagtaak. Nochtans zijn zij juist degenen die uw visie omzetten in tastbaar resultaat. Dus is het van groot belang dat u een verhaal vertelt waarin iedereen mee is. Zodat iedereen weet: dit is belangrijk, ook voor mij.

Wat overblijft is een helder verhaal met een duidelijke rol voor elke medewerker en lid van de directie.

Met de directie gaan we samen aan de slag tijdens interactieve werksessies begeleid door strategisch architect en de projectmanager. De resultaten van de strategische workshops zijn de basis voor het implementatietraject dat volgt.

Nieuwsgierig naar meer?
Wil je graag meer weten of heb je een vraag voor ons? Laat een berichtje achter en we kijken graag met je mee bij een lekkere (virtuele) koffie!

Niet gevonden wat u zocht?